13. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR

 

Od 12. do 14. oktobra, održan je trinaesti Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa u hali 1 beogradskog sajma.

Fakultet za primenjenu ekologiju Futura je kao i prethodnih godina učestvovao na ovom sajmu zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

Studenti koji su ovom prilikom volontirali na sajmu, predstavlјajući fakultet su: Nikola Milošević, Ela Midanović,  Milan Matović,  Ana Stajić,  Aleksandra Grabež i Aleksandra Brajković. Osim njih, za štandovima drugih izlagača u čijim institucijama obavlјaju svoje stručne prakse, bile su Jovana Nikolovski, master student i Milјana Karadžić, student treće godine Fakulteta Futura.

Poslednjeg dana sajma, studenti Fakulteta Futura u koordinaciji Msc Miloša Nikolića i Msc Mesuda Adžemovića, učestvovali su na konferenciji„Ekonomski instrumenti za potrebe upravlјanja otpadom iz ugla industrije otpada i reciklera“ u okviru koje je bilo reči o zelenom preduzetništvu, istorijskom zagađenju i divlјim deponijama, sistemskom rešenju naplate eko takse i kažnjavanju nesavesnih zagađivača, kao i bezbednom upravlјanju hemikalijama i značaju informisanja javnosti.

[st_gallery gallery=“5822,5823,5824,5825,5826,5827,5828,5829″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas