Sastanak sa predstavnicima MUP-a i civilne odbrane grada Kraljevo

U sredu, 18. oktobra 2017. godine, predstavnici FPE Futura su posetili gradsku upravu Kraljevo gde su održani sastanci sa predstavnicima MUP-a i civilne odbrane grada Kraljevo. Delegaciju su činili prof. dr Boris Vakanjac, doc. dr Mesud Adžemović i Nikola Dražić. 

Delegacija je upoznala predstavnike iz Kraljeva sa programom master akademskih studija FPE Futura – Upravljanje rizicima u životnoj sredini-Menadžment rizika. Akcenat je dat na primeni znanja koja se mogu steći ovim programom u oblasti civilne zaštite zarad unapređenja borbe protiv prirodnih hazarda.

Takođe predstavnicima civilne odbrane prikazan je projekat kompanije MEA- EHR platformu (Environment Hazard Real-time). MEA je start-up kompanija koja je proistekla iz IT Inkubatora FPE Futura i u saradnji sa fakultetom i kompanijom xCube International učestvuju na projektu. Platforma cilja da poboljša borbu protiv hazarda korišćenjem nauka zaštite životne sredine i IoT tehnologija (Internet of Things). 
 
Delegacija iz Kraljeva je pokazala značajno interesovanje za prezentovane programe i projekte. Takođe je ocenila da je prikazan sadržaj izuzetno značajan za polje civilne odbrane kao i prevenciju i unapređenje upravljanja rizicima i zaštitu od hazarda.

 
Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail