Predstavnici FPE Futura na završnoj konferenciji u okviru projekta “Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana…

Predstavnici FPE Futura – Vuk Gajić, Dunja Nikolić, Nikola Dražić i Sonja Avramović prisustvovali su završnoj konferenciji u okviru projekta “Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju  zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama” za inicijativu “Omladinski aktivnizam u održivom upravljanju biodiverzitetom ABDA regiona” održala se u Noćaju u organizaciji udruženja Ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice. 

Ova konferencija akcentovala je omladinski aktivizam u zaštiti životnre sredine gde su svoje rezultate predstavili predstavnici udruženja Eko Sava – Zlatko Načev,   kroz predstavljanje projekta aktivna zaštita smuđa u reci Savi. Boško Nikolić govorio je o  mogućnostima mladih i šansama koje pružaju NVO omladincima. Organizacija IRIG Moj Grad predstavila je svoje projekte, kroz prezentacije Srđana Budimčića  i Marka Kelebera “Erasmus plus iskustva i mogucnosti – i „Eramus +EVS“.  Ljilja Josić iz Evropskog pokreta Sremska Mitrovica govorila je o aktivnositma realizovanim kroz projekat Iskoristi šansu, sprovedenim u partnerstvu sa Agencijom za ruralni razvoj i Opštinom Koceljeva. 

Predstavnici FPE Futura održali su dve prezentacije u okviru ove konferencije. Dunja Nikolić i Sonja Avramović govorile su o EDIT pointu Sadžak, kroz prezentaciju “Primer dobre prakse: primenjena nauka na oglednom polju FPE Futura u Noćaju“. Vuk Gajić i Nikola Dražić održali su prezentaciju pod nazivom Čovek kao glavni faktor ugrožavanja biodiverziteta podrinja“ kroz koju su učesnicima predstavili činjenično stanje stvari u području sliva reke Drine kroz primenu GIS tehnologije. 

Svi učesnici konferencije imali su veoma pozitivno mišljenje o prezentacijama predstavnika FPE Futura, što je dovelo do interaktivne diskusije na temu ekonomije prirodnih resursa. 

 

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail