Potpisan Ugovor o pristupanju Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Univerzitetu Metropolitan

U sredu, 06. marta 2019. godine na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu potpisan je Ugovor o pristupanju Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Univerzitetu Metropolitan. Ugovor su potpisali osnivač, predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet i osnivač, i predsednik Saveta Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, profesor dr Jordan Aleksić. Potpisivanju ove saradnje na obostrano zadovoljstvo su prisustvovali dekani UM-a, kao i profesori sa fakulteta Futura.

 
Fakultet za primenjenu ekologiju Futura će od danas poslovati kao još jedan fakultet u sastavu Univerziteta Metropolitan, iz oblasti ekoloških nauka. Ovim vidom saradnje Univerzitet Metropolitan širi svoje studijske programe koje nudi budućim studentima. Ovo je čin objedinjavanja i bliske saradanje dve privatne visokoškolske ustanove, koje su opredeljene da nude kvalitetno visoko obrazovanje. Daljom bliskom saradnjom integrisanog Univerziteta Metropolitan, koji u svom sastavu ima tri fakulteta – Fakultet informacionih tehnologija, Fakultet za menadžment i Fakultet digitalnih umetnosti, kao i četvrtog fakulteta iz oblasti ekonomije FEFA koji se Univerzitetu Metropolitan pridružio 2017. godine.
 
Predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet je  povodom pristupanja fakulteta Futura rekao: „Univerzitet Metropolitan objedinjavanjem sa drugim privatnim, a kvalitetnim visokoškolskim ustanovama, ne želi da postigne kvantitet, već kvalitet, sinergiju neophodnu za pružanje što kvalitetnijeg obrazovanja u skladu sa potrebama poslodavaca i da postane stožer kvalitetnog privatnog visokog obrazovanja u Srbiji“.
 
Univerzitet Metropolitan nastavlja sa objedinjavanjem privatnih visokoškolskih ustanova, gde je stvoreno značajno jezgro kvalitetnog privatnog visokog obrazovanja u Srbiji. Univerzitet Metropolitan takođe nastavlja da bude vodeća obrazovna institucija i da radi u proširenom sastavu. Samo uspešnom saradnjom se može ostvariti kvalitetno obrazovanje, tj. obrazovanje koje zadovoljava potrebe i očekivanja poslodavaca, a koje osposobljava studente da razvijaju svoje uspešne profesionalne karijere.

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Na vrh