Студентски Еко камп “Сачувајмо Дунав” 2016

У периоду од 14-22.8.2016. године одржан је ИX студентски Еко камп “Сачувајмо Дунав” на Великом ратном острву у Београду.

Током осам дана, студенти, учесници кампа су се кроз предавања, практичан рад и забаву упознали са различитим аспектима животне средине и утицаја загађења воде. Присуствовали су предавањима еминентних предавача, а затим у тимовима радили на изради студије случаја заштићног природног добра Велико ратно острво. Последњег дана кампа, тимови су представили своје радове комисији коју су чинили представници организационог одбора кампа, а најбољи тим је добио и награде.

Учесници кампа обишли су и упознали се са свим сегментима Великог ратног острва, Ботаничку башту “Јевремовац”, постројење за прераду воде за пиће “Макиш” и постројење за прераду отпадних вода у комплексу Coca-Cola Hellenic.

Овогодишњи програм кампа су заједнички организовали Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Републичка дирекција за воде, Coca-Cola Систем, ГИЗ Немачка организација за сарадњу, Факултет за примењену екологију Футура, Факултет организационих наука, ЈКП „Зеленило Београд” у сарадњи са Градом Београдом, Институтом за хемију, технологију и металургију Универзитета у Београду, Институтом за водопривреду „Јарослав Черни“ и WWF – Светским фондом за природу.

[st_gallery gallery=“5771,5769,5768,5767,5766,5765,5761,5760″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas