Fakultet Futura

O nama

Naša misija

Fakultet za primenjenu ekologiju – Futura je visokoobrazovna akademska i naučna institucija koja svoju misiju realizuje nastavnim i naučnim, obrazovnim i stručnim radom i istraživanjima. Misija Fakulteta je da širi, unapređuje i promoviše znanje i učenje, da predstavlja intelektualni izazov, motiviše kreativnost i podrži želju za usavršavanjem i sticanjem znanja u cilju konkretnog i merljivog društveno-ekonomskog razvoja i povećanja ukupnog fundusa znanja u najširem kontekstu, za dobrobit celokupnog čovečanstva.

U cilju ostvarenja svoje misije Fakultet:
neguje i konstantno unapređuje istraživački rad u osnovnim prirodnim i društvenim naukama, sa posebnim akcentom na međunarodnim i regionalnim projektima, podstiče interdisciplinarne, primenjene naučne, razvojne i stručne projekte u saradnji sa različitim državnim institucijama, industrijom, privatnim i civilnim sektorom u zemlji i regionu, u cilju davanja doprinosa ukupnom održivom društveno-ekonomskom razvoju Republike i regiona,
održava visok nivo i fleksibilnost osnovnih, diplomskih i doktorskih studija po međunarodnim standardima, koje će pratiti evropske trendove i inicijative i promovisati inter i multidisciplinarnost, uzimajući u obzir potrebe društva za kadrovima određenih profila.

Studenti se obrazuju za identifikaciju i evaluaciju savremenih ekoloških problema i iznalaženju rešenja i oceni primenljivosti ponuđenih rešenja. Plan i program omogućuje razumevanje najbolje prakse i standarda, kao i njihove primene, demonstriranje nezavisnog i kritičkog mišljenja i veštine rešavanja problema.

Naši ciljevi

Jedan od osnovnih ciljeva ovakvog obrazovanja je i razvijanje sposobnosti za timski rad, razvijanje sposobnosti efektivne komunikacije i efikasnosti u radu u različitim timovima, kao i razumevanje potrebe za kontinualnim učenjem u toku čitave karijere. Fakultet Futura je specifičan po metodologijama i savremenim informacionim alatima koje primenjuje jer, pored sposobnosti za timski rad, razvija kreativnost i samostalnost u radu. Nastojimo da kod studenata razvijemo sposobnost za inovativno mišljenje, nov pristup problemima, sposobnosti za integraciju i implementaciju najnovijih tehnologija u primenjenoj ekologiji i zaštiti životne sredine i istraživački duh.

Ostvarena partnerstva sa drugim visokoobrazovnim institucijama kao što su Univerzitet u Nitri, Univerzitet u Maribioru, Nezavisni Univerzitet Banja Luka, Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Univerzitet u Ženevi i dr. omogućuje realizaciju dela praktične nastave u okviru projekata i studijskih poseta.
Saradnja sa više od pedeset institucija javnog, privatnog i civilnog sektora omogućuje studentima da apliciraju za stručnu praksu.

Osnovne studije

Master studije

Doktorske studije

Pretplatite se na newsletter

Budite u toku sa svim aktuelnim informacijama.

Pozovite nas