LIČNA PREPORUKA

Najznačajniji i najstariji metod pronalaženja posla je lična preporuka, kako od ljudi koji vas poznaju, tako i od bivših kolega, poznanika. Razglasite da tražite posao. Neko od njih će vas preporučiti ili vas obavestiti u koliko dobije informacije o nekom poslu.

 

INTERNET SAJTOVI ZA POSAO

Pretraživanje internet stranica i oglasa na internetu, kao što su:

 

DRUŠTVENE MREŽE

  

dmrezeFacebook – Potrebno je da svoj profil na ovoj društvenoj mreži uredite tako da izgreda profesionalno, da postanete fan stranica koje imaju veze sa vašim interesovanjima, da postavljate statuse koji ukazuju na vaše stručno znanje, postavite profil na Public.
Twitter– koristiti funkciju za pretragu, unošenjem reči kao što su: slobodna radna mesta, traženje posla, posao u oblasti koju tražite i sl.
LinkedIn – Ova društvena mreža namenjena je prvenstveno profesionalnom predstavljanju i networking-u. Većina kompanija danas koristi ovu mrežu za pronalaženje zaposlenih.

 

 

 

SAJMOVI, SEMINARI, PREDAVANJA

 

sajamSajmovi za zapošljavanje, privredni sajmovi, stručni seminari i predavanja, predstavljaju mesta na kojima postoji mogućnost zaposlenja.

Po ne
kada na ovakvim mestima možete imati i razgovor za posao.

Ovakva mesta su dobra i za upoznavanje i poslovno umrežavanje sa ljudima iz struke.

 

AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE

 

Prijavite se agenciji za zapošljavanje. Oni često imaju informacije o otvorenim pozicijama koje se ne oglašavaju na drugim mestima. Spisak svih agencija za zapošljavanje se nalazi na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

BUDITE KREATIVNI I U POTRAZI ZA POSLOM

 

Poznati kreativni primeri su: zakup bilborda, reklama na Facebook-u, Googl-u i sl, snimanje videa koji predstavlja vaš CV i tako dalje.

Pozovite nas