Dr Svetozar Krstić

Vanredni profesor
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Ekonomija prirodnog kapitala, upravljanje ljudskim resursima, zelena zanimanja i ekoturizam, oblast javnih politika, ruralni razvoj.

OBRAZOVANJE I USAVRŠAVANJA:
Ekonomija prirodnog kapitala, upravljanje ljudskim resursima, zelena zanimanja i ekoturizam, oblast javnih politika, ruralni razvoj.
OBRAZOVANJE I USAVRŠAVANJA: Diplomirao (1983) na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao (2004) na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. doktorirao (2016) na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerziteta Singidunum. Polozio je pravosudni ispit 1987. godine, kao i strucni ispit Narodne banke Srbije za rad u osiguranju 2008. i strucni ispit Ministarstva za rad u oblasti zaposljavanja. U vise navrata učestvovao u specijalizovanim obukama koje organizuje Ministarstvo trgovine NR Kine, posebno iz oblasti razvoja slobodnih zona i podsticaju i razvoju saradnje u okviru inicijative Pojas i Put.

PROFESIONALNA KARIJERA: Od 1994. do 1998. bio je potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Odbora za privredu i finansije, do 2003. direktor Republičkog zavoda za tržište rada i savetnik za privredu predsednika Vlade Srbije, do 2006. direktor SI MARKETA i predsednik Upravnog odbora SIMPO Vranje, do 2017. izvrsni direktor Privredne komore Beograd i od 2017. godine docent na Fakultetu za primenjenu ekologiju Futura.

Pozovite nas