Okrugli sto posvećen značaju obrazovanja iz oblasti životne sredine

Povodom 26. januara – Svetskog dana obrazovanja o zaštiti životne sredine, Privredna komore Srbije u saradnji sa Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, organizuje okrugli sto posvećen značaju obrazovanja iz oblasti životne sredine.

Okrugli sto biće održan 25. januara 2019. godine u Beogradu, u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23 (8. sprat) sa početkom u 11h.

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće i molimo vas da svoje prisustvo potvrdite na adresu suncica.vjestica@futra.edu.rs ili petra.calina@pks.rs do 
23. januara 2019. godine. U prilogu ovog e-mail – a je Agenda.

Fakultet za primenjenu ekologiju Futura organizovaće niz akcija – javnih časova koje imaju za cilj promovisanje značaja razumevanja KONCEPTA, IZAZOVA I MOGUĆNOSTI EKOLOŠKE EKONOMIJE.

Počev od 1972. godine svakog 26. januara obeležava se Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine. U švedskom gradu Stokholmu te, 1972. godine, održana je Konferencija Ujedinjenih nacija o čovekovoj okolini na kojoj je usvojena Deklaracija kojom se naglašava potreba obrazovanja o zaštiti životne sredine, to jest potreba stvaranja zajedničkih principa i kriterijuma koji će biti ponuđeni celom čovečanstvu kao inspiracija i smernica za očuvanje i unapređenje životne sredine.

Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine je dobar povod za promociju zelenih zanimanja i studijskih programa Fakulteta Futura. Obrazovanje o zaštiti životne sredine i ekološkoj ekonomiji predstavlja dinamičan proces, koji ima za cilj da probudi u ljudima svest o ekološkim problemima na globalnom planu ali i u lokalnoj zajednici; da identifikuje interakcije između čoveka i životne sredine; da promoviše skladan odnos između čoveka i prirode kroz održivi razvoj sa ciljem da se sadašnjim generacijama omogući kvalitetan život u prirodnom okruženju, ali i da se ono kao zdravo sačuva za buduće generacije kroz proces dizajniranja ekološke budućnosti.

Agenda PKS

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail