Oбeлeжaвaњe Eврoпскe нeдeљe смaњeњa oтпaдa СП Футурa

Задовољство нам је да Вас позовемо да учествујете на акцијама поводом Европске недеље за смањење отпада које организује Студентски парламент Факултета за примењену екологију Футура и Центар за каријерно вођење студената.

Европска недеља за смањење отпада је иницијатива која има за циљ промовисање имплементације акција подизања свести о одрживим ресурсима и управљању отпадом. Ова иницијатива сваке године подржава акције широм Европе током једне недеље, која је ове године у периоду од 18-26.11.2017. Све активности у овиру Недеље званично су подржане од Европске комисије.

Први пут у Србији организују се акције са пуном подршком Европске недеље за смањење отпада, и задовољство нам је да их реализују Студентски парламенти Центар за каријерно вођење студената Факултета Футура.Придружили смо се иницијативи  крозорганизацију радионице за студенте основних и мастер студије на тему „Отпад = Ресурс = Потенцијал“ и трибине „Знамо ли шта бацамо ?“. Идеја јесте приближити широкој публици, пре свега младима, концепт управљања отпадом, употребу отпада као ресурса, могућност остваривања профита, али и подстаћи на делање у овој области. 

Радионица „Отпад = Ресурс = Потенцијал“ намењена је студентима и има за циљ да учеснике кроз интерактивна предавања и рад у мултидисциплинарним групама упозна са изазовима с којима се Србија сусреће и дође до иновативних решења. Сматрамо да се теорија најбоље учи у пракси, те ће учесници бити у могућности да у сарадњи са професорима, сарадницима и студентима Факултета за примењену еколгију Футура раде на потенцијалним решењима за решавање проблема различитих врста отпада и могућностима остваривања профита.

Трибина „Знамо ли шта бацамо ?“ намењена је пре свега младима, али и свима који су заинтересовани за проблематику управљања отпадом и заштиту животне средине. На трибини ће говорити Душан Јаковљевић испред организације Let’s Do It Serbia, представник Министарства заштите животне средине и Јана Петровић, млада дизајнерка која за своје костиме користи рециклиране материјале.

Радионица ће бити одржана 23.11.2017. године, а трибина 24.11.2017. године на Факултету за примењену екологију Футура, Пожешка 83а, Баново брдо. Због ограниченог броја места, пријаве за учешће на оба догађаја су обавезне и врше се на мејл karijera@futura.edu.rs до 22.11.2017. године. 

Agenda za radionicu

Flayer

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail