I MEĐUNARODNO SAVETOVANJE: DOBRE POLJOPRIVREDNE PRAKSE I UNAPREĐENJE POLJOPRIVREDNIH RIPARIJALNIH PODRUČJA U DRINA-SAVA REGIONU

 

Vizitor centar SRP Zasavica- 30 mart, 2017

U okviru  EU projekta “Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama”, I međunarodno savetovanje Dobre poljoprivredne prakse i unapređenje poljoprivrednih riparijalnih područja u Drina – Sava region, podržano od strane SWG, održava se 30. Marta 2017. Godine u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica.

Cilj ovog skupa jeste edukacija i diskusija o upravljanju poljoprivrednim zemljištem u skladu sa dobrom poljoprivrednom praksom, a u funkciji unapređenja stanja poljoprivrednih riparijalnih područja i zaštite voda u prekograničnom regionu Drina-Sava.

Slabosti Drina – Sava regiona, kao dominantno ruralno regiona sa poljoprivrednom proizvodnjom i vizijom razvoja ekološke proizvodnje i prezentacije predeonih i kulturnih vrednosti jesu degradacija vodnih resursa. Poljoprivredne aktivnosti direktno ili indirektno imaju veliki negativan uticaj na akvatične ekosisteme, naročito na krčenje obalne vegetacije (riparijalnih područja), koja igraju značajnu ulogu u dobrom statusu površinskih vodnih resursa. Osim toga ova područja predstavljaju najproduktivnije, kompleksne, dinamičke ekosisteme.

Agenda skupa

Prijava učešća

 

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail